Husqvarna automower bäst i test igen

Det görs ofta tester på vilken robotgräsklippare som är den bästa att köpa och nästan lika ofta är det Husqvarna Automower som vinner och vinner de inte är de i alla fall med i toppen. Ett av de senaste testerna kommer från prylsajten M3 där Automowern 450x vinner testet. Det går bland annat att läsa följande

Det första som slog oss var hur snabb Automower 450X är, och hur de stora bakhjulen gör att maskinen tar sig fram otroligt bra. Tack vare ultraljudsensorer känner den av när den närmar sig ett hinder och saktar då ned. Och ingenting verkar kunna stoppa den här maskinen. Inte ens riktigt branta partier där Automower 450X vackert klättrar upp som om lutningen inte bekommer den alls. Men så lovar tillverkaren också att den här modellen ska fixa hela 45 procents lutning.

Hur blir då resultatet? Vi var inställda på att det skulle ta någon vecka innan gräsmattan blev jämn och fin, men redan efter 3-4 dagar hade maskinen täckt av varenda liten del av gräsmattan. Under klipparen sitter tre ledade knivblad på en roterande skiva. Klippbredden är 24 centimeter och du kan välja klipphöjd mellan 20-60 mm. Vi valde även att justera upp “intensiteten” i inställningarna, då klipparen jobbade effektivare mot ogräs initialt i det läget, men när den väl fått ned gräsmattan till golfbanenivå var det inte längre nödvändigt.

De fortsätter hylla robotgräsklipparen:

Efter ett antal veckor med Husqvarnas Automower 450X är vi riktigt imponerade. När du väl vant dig vid själva konceptet, och dragit avgränsarkabel i trädgården, finns det ingen väg tillbaka. I alla fall inte med en sådan här grym maskin som verkligen tuffar på och tar sig fram otroligt bra samtidigt som resultatet gör grannarna avsundssjuka. Priset är högt, men ett grymt val om du vill ha en stabil och pålitlig maskin som levererar bra resultat. En maskin som du dessutom har stenkoll på i mobilen. Du kommer garanterat inte att bli besviken på Husqvarnas nya värstingmodell.

Här kan du läsa mer om Husqvarnas modeller.

Leave a Reply