Fem bästa anledningarna att köpa robotgräsklippare

Att köpa en robotgräsklippare är en dyr investering och i vissa fall kan det behövas lite argument både till sig själv eller till sin bättre hälft för att ta steget. Därför har vi tagit fram de fem bästa anledningarna att skaffa en robotgräsklippare.

Du får tid över till att njuta av livet

Att klippa en gräsmatta tar tid och ska göras ofta om du vill att hålla den grön och fin. Visst, det kan ibland vara avkopplande att klippa gräsmattan en härlig sommarkväll men problemet är att du förmodligen måste göra det två gånger i veckan under hela sommaren och då är det inte lika roligt varje gång. Men med en robotgräsklippare slipper du klippa ditt gräs under många år framöver. Det innebär att du istället får tid över till att göra annat eller bara att njuta och ta det lugnt. För är det något man inte kan få för mycket av så är det tid.

Gräsmattan blir finare än någonsin

Har du tidigare klippt gräsmattan med en motorgräsklippare vet du att du måste klippa fota för att få en fin och grön gräsmatta. När du har klippt gräsmattan ska även gräset krattas och samlas upp för att det ska bli fint. Har du använt en motorgräsklippare som har funktionen multiclip har du förmodligen inte behövt kratta gräset lika ofta men för att gräset ska kunna användas som gödsling vilket det gör med en multiclip måste du klippa helst ett par gånger i veckan.

Med en robotklippare bestämmer du själv hur ofta gräset ska klippas och när på dygnet och du behöver aldrig mer kratta gräs eller gödsla om du inte vill. Robotklipparen skär gräset i små bitar som gödslar gräsmattan och på så sätt ser till att gräsmattan blir finare än någonsin. Och om du tidigare har haft problem med mossa, sorkar eller ogräs blir allt lite bättre med en robotgräsklippare.

Miljövänligare än en motorgräsklippare

En robotgräsklippare går på el och har väldigt låg förbrukning vilket innebär att du slipper förorena miljön med farliga avgaser. Självklart finns det miljövänliga motorgräsklippare som även dem går på el men det är svårt att hitta någon som förbrukar lika lite som en robotgräsklippare som de nyaste modellerna gör.

Du slipper gödsla gräsmattan lika ofta

För att gräsmattan ska bli grön och fin och även fri från mossa behöver du förmodligen gödsla den ett par gånger varje år och att köpa gödsel till en stor gräsmatta blir snabbt en dyr affär. Med en robotgräsklippare som dagligen klipper gräsmattan och ser till att det klippta gräset gödslar gräsmattan slipper du att köpa så mycket dyr gödsel varje år som du gjort tidigare. Detta beror på att gräset som klipps blir små små delar som fördelas ner i gräsmattan igen.

Gräsmattan är alltid nyklippt

Oavsett om du är hemma eller inte kommer din gräsmatta alltid vara nyklippt. Vilket är en härlig känsla. Har du en sommarstuga slipper du åka ut på helgerna bara för att klippa gräs utan nu kan du använda sommarstugan till dess rätta syfte, att ta det lugnt vid. Kommer du hem från semestern slipper du klippa gräsmattan det första du gör när du kommer hem. Bara det är en skön känsla att veta om.

Det var våra bästa tips för att köpa en robotgräsklippare. Vilka är dina bästa tips, skriv gärna en kommentar.

Leave a Reply